Зертханалық жұмыс | АГ-201 тобы
2025-10-13 | Ғылым
"Өсімдік шаруашылығы өнімдерін сақтау және өңдеу" пәнінен АГ-201 тобының студенттері "Бидай ұнындағы клейковинаның сапасын анықтау" тақырыбында зертханалық жұмыс жүргізді.
Ұн құрамының сапа көрсеткіштерін анықтау — астық өнімдерін бағалаудағы маңызды кезең. Бұл көрсеткіштер ұнның тағамдық құндылығын, пісіру қасиеттерін және сақтау мерзімін айқындайды.
Сапа көрсеткіштерін анықтау үшін зертханалық талдаулар мен сенсорлық бағалау әдістері қолданылды.
Жұмыс барысында бидай ұнындағы клейковинаның сапасы «Спектран-119М» инфрақызыл талдағышының көмегімен анықталды.
Пән оқытушысы – Закиева Арайлы Аленхановна.